Fudbaleri Reala obradovali teško oboljelog dječaka iz Srbije

''Dragi Isaija, samo jako! Svi smo na tvojoj strani'', piše na dresu Kristijana Ronalda na kojem su i potpisi svih igrača Real Madrida, a koji je Isaija Pantić (13), dobio nakon komplikovane operacije zloćudnog tumora na mozgu u Vašingtonu.

Sinu novinara TV Partizana Željka Pantića, prošle godine na rutinskoj kontroli dijagnostifikovali su tumor na mozgu. Operisali su ga u beogradskog klinici, ali tumor se vratio. Kako ga nije bilo moguće klasifikovati, a rastao je, dječaku je bila potrebna hitna operacija u SAD-u.

Srbija se ujedinila i u samo dva dana skupila više od 120.000 dolara za operaciju.

Porodica Pantić zahvalila se svima koji su omogućili dječaku novu šansu i objavila je kako je na račun bolnice “Children’s National” u Vašingtonu uplaćeno 126 hiljada i 713 dolara za operaciju, testiranje uzorka i dalje liječenje.

Dječak je uspješno operisan, oporavlja se u Vašingtonu, a osmijeh na lice vratili su mu Kristijano Ronaldo i društvo. Njegov otac, Željko, objavio je fotografiju sina uoči posljednjeg kontrolnog pregleda magnetnom rezonancom uoči povratka u Srbiju.

U humanitarnu akciju ranije se uključio i hrvatski kapiten Luka Modrić.

“Zdravo, Isaija! Šaljem ti velike pozdrave iz Madrida u ime cijele ekipe i moje lično ime. Nadam se da si dobro, da se uskoro vidimo na nekoj od naših utakmica. Još jednom, veliki pozdrav i sve najbolje”, poručio je Luka na kraju priloženog videa.

24sata.hr

Tagovi: