Banja Luka dobija još jednu rekreativnu zonu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, potpisao je danas ugovor o tehničkim radovima u šumama posebne namjene sa direktrom Šumskog gazdinstva Banja Luka Veliborom Stanićem.

Gradonačelnik Radojičić je objasnio da će potpisivanjem ovog ugovora, pojednostavljeno rečeno, Banjalučani dobiti još jednu rekreativnu zonu u Trapistima.

"Nakon što je odlukama nadležnog ministarstva i Skupštine grada došlo do proglašenja šuma posebne namjene na području od Banj brda preko Starčevice do Trapista, u budžetu smo izdvojili 130.000 KM za ugovor sa Šumskim gazdinstvom Banja Luka i jedan od segmenata tog ugovora jeste razvoj ove rekreativne zone koja će se prostirati od parkinga kod Zavoda za rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović' prema 'Koloniji'. Takođe u Trapistima će biti urađen i projekat arboretuma", rekao je Radojičić i podsjetio da je u toku izgradnja trum-staze u Parku Mladen Stojanović.

Gradonačelnik je napomenuo da će ove godine biti izgrađeno i više teretana u prirodi, a cilj je da se povećaju ponuda i sadržaji za rekereativne potrebe, jer sve veći broj građana nastoji da vodi zdraviji život i bavi se rekreacijom.

Direktor Šumskog gazinstva Banja Luka Velibor Stanić, naglasio je da su zajedno sa Gradom pokrenuli inicijativu za proglašenje šuma posebne namjene grada Banje Luke i da to područje obuhvata površinu od 2.100 hektara.

"U narednom periodu ćemo započeti izgradnju trim-staze, koja je duga oko dva kilometra, a uz trim stazu biće postavljene nadstrešnice i klupe. U vezi sa arboretumom smo u pregovorima sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim i Šumarskim fakultetom kako bismo započeli radove ove godine", zaključio je Stanić.

Tagovi: