Boris Režak snima duet sa Halidom Bešlićem

Numera ''Od ponoći do ponoći'' kombinacija je starogradske pjesme i sevdaha, sa primjesama popa, a naći će se na novom albumu Halida Bešlića.

„Trenutno se krčka aranžman za pjesmu ’Od ponoći do ponoći’, koju sam napisao i prije šest mjeseci poslao čovjeku koji je bio jedini moj izbor za duet – Halidu Bešliću. Njemu se to svidjelo, pozvao me je u Sarajevo, pružio mi ruku i rekao: ’Je li ti OK mart ili april da dođeš i da je snimimo“, kaže Režak za „Dnevni Avaz“.

U ovoj pjesmi dva druga jadaju se jedan drugom zbog ljubavih boli, a numera je zamišljena kao kombinacija starogradske pjesme i sevdaha, sa primjesama popa, priča Režak.

On dodaje da će taj duet biti uvršten u novi album Halida Bešlića, pjevača za kojeg tvrdi da je najveća zvijezda na Balkanu.

Osim pjesme „Od ponoći do ponoći“ na novom Bešlićevom albumu trebala bi se naći još jedna Režakova pjesma, koja govori o Sarajevu.

Boris Režak, Banjalučanin sa adresom u Beogradu, nakon nedavnih koncerata u Sarajevu i Mostaru održaće koncert u Banskom dvoru u Banjaluci 31. marta.

Tagovi: