Bolesnoj djeci na Kosovu jakne, fudbalerima dresovi

Humanost i saosjećajnost građani Srpske do sada su bezbroj puta pokazali prema Srbima na Kosovu i Metohiji, a najnoviji kontingent pomoći biće upućen tokom vikenda.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz RS Milorad Arlov rekao je da će u subotu bolesnoj djeci iz udruženja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici uručiti prikupljenu pomoć. 

"Uručićemo im 50 jakni, vrijednosti oko 1.500 evra koje su poklon humanog Banjalučanina Nenada Popovića. Doniraćemo i aspirator, vrijednosti 300 evra, za devetogodišnju Emiliju Marković iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize", rekao je Arlov.

Dodao je da će u nedjelju posjetiti novoosnovani fudbalski klub "Babin Most - Runi" i uručiti im komplet dresova i deset lopti, poklon Fudbalskog saveza RS.

"Boravak na Kosmetu ćemo iskoristiti i da položimo cvijeće na spomen-ploču koja je postavljena na mjestu ubistva lidera Građanske inicijative 'Sloboda, demokratija, pravda' Olivera Ivanovića", naveo je Arlov.

Podsjetio je da je prije nekoliko dana Odbor sa 350 evra pomogao liječenje Vladimira Slavkovića iz Zvečana, koji ima teški oblik bolesti limfnih žlijezda i neophodno mu je mnogo novca za liječenje u Njemačkoj.

Glas Srpske

Tagovi: