U nedjelju koncert ''Pobijedimo Laforu''

Humanitarni koncert pod nazivom „Pobijedimo Laforu“ biće održan u nedjelju u 20 časova u Banskom dvoru.  Organizator koncerta je Gradski tamburaški orkestar, uz koga će učestvovati Gradski hor Jazavac, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića.

Za ovu priliku je pripremljen bogat program, koji čine kompozicije popularne, evergrin, filmske muzike, ali i tradicionalne tamburaške kompozicije. Kao solisti nastupaju Aleksandra Radović, Aljoša Đumić, Anica Zrilić i Srđan Pažin. Specijalni gost koncerta je Maša Ćoćkalo, koja će otpjevti „Tacinu himnu ljubavi“, koju je banjalučki kompozitor Mladen Matović upravo posvetio porodici Gajić i njihovoj upornoj borbi da opaku bolest Lafora učine izlječivom. 

Ulaznice za koncert su besplatne i njih publici poklanjaju Tropik maloprodaja, Unikredit banka, Afidea IMC, Banjalučka pivara, Banjalučka berza, Nova banka, Prvi test – My Prenatal i Advokatska kancelarija Svetozar P. Ivetić. Ulaznice se mogu podići svaki dan na biletarnici Banskog dvora u vremenu 10:00 - 13:00 časova i pred sam početak koncerta.

Publika će imati priliku nakon koncerta da lične priloge u donatorske kutije koje će biti postavljene u holu Banskog dvora i da kupi knjigu dr Snježane Gajić "Izgubila životnu bitku, a pobijediće Laforinu bolest".  Sav prihod od sponzora koncerta, ličnih priloga publike na koncertu i od prodaje knjige ići će istraživačkom timu Dr.Berge Minassiana u Torontu, koji je vrlo blizu rješenja. 

Kao što je javnosti već poznato, Lafora je “siroče" bolest, čije istraživanje nije interesantno farmaceutskim kompanijama zbog relativno malog broja pacijenata.  Stoga sav teret pronalaska lijeka za ovu bolest pada na pleća roditelja čija djeca su oboljela i onih koji su u mogućnosti i imaju želju biti dio te borbe.

Banjalučani su već više puta pokazali da su dio ove borbe, koja se nastavlja održavanjem koncerta GTO Banja Luka i Gradskog hora Jazavac gdje će svako, u skladu sa mogućnostima, imati priliku pomoći da se ova bolest ukloni sa lica zemlje.

Tagovi: