''Vrbas'' u nedjelju igra utakmicu posljednjeg kola NLB lige

Košarkaški klub invalida ''Vrbas'' u nedjelju, 18. marta, putuje u Bihać gdje igra utakmicu posljednjeg kola NLB lige, a pri tome je Vrbas već obezbijedio prvo mjesto.

„Finale se igra 8. aprila na naš pravoslavni Vaskrs u Novom Mestu. Pokušali smo da pomjerimo termin i nisu nam izašli u susret, ali to nam je motiv više da pobjedimo jednu izuzetno jaku italijansku ekipu“, rekao je predsjednik kluba Marinko Umičević.

Dodaje da je KKI „Vrbas“ već počeo pripreme za Španiju, te se nada da će otići na takmičenje, gdje ih čekaju izuzetno teške utakmice.

„Ako ne odemo na ovo takmičenje morali bismo platiti kaznu od 15.000 evra i bili bismo izbačeni tri godine iz svih evropskih takmičenja. Već imamo ponude od nekih ekipa koje žele da otkupe naše mjesto učešća u finalu Evro lige, jer se potajno nadaju da mi nećemo ići na to prestižno takmičenje koje smo izborili svojim igrama“, kaže Umičević.

Ističe da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te premijerka RS Željka Cvijanović obećali da će im pomoći da plate troškove puta, kotizacije i smještaja, za šta im treba 50.000 KM.

„Smatramo da to ne bi bio bačen novac, već uložen u promociju Republike Srpske i Banjaluke, te da naše učešće neće biti dovedeno u pitanje“, rekao je Umičević.

Tagovi: