Iz ’’Banje Vrućice’’ ponovo optužbe na račun Opštine

Generalni direktor Zdravstveno-turističkog centra ’’Banja Vrućica’’ Aleksandar Radošević ponovo je javno prozvao rukovodstvo teslićke Opštine tvrdeći da namjerno opstruiše rad ovog centra, a privrednicima je savjetovao da Teslić zaobuđu u širokom luku. Iz Opštine ne odgovaraju na optužbe, već su za sutra zakazali konferenciju za novinare.

Radošević je danas poručio potencijalnim investitorima da je bolje da pronađu neku drugu, zdraviju sredinu za ulaganje svog novca, nego što je to Teslić, prenose Nezavisne novine.

„Iz našeg iskustva kao privrednog subjekta koji zapošljava više od 330 radnika i koji je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova RS, nijednom investitoru ne bismo savjetovali da ulaže u opštinu Teslić, a iz našeg primjera mogu da vide na kakve će sve prepreke naići“, kaže Radošević.

On je naročito nezadovoljan radom Odjeljenja za prostorno uređenje i njegovog načelnika Nikole Stokića.

„Mi se kao najveći investitor u opštini Teslić već duže vrijeme susrećemo s potpuno maćehinskim odnosom lokalne samouprave. Oni ne da se ne trude da nam pomognu u vezi s novim investicijama, nego na sve moguće načine traže da nam odmognu i spriječe dalji razvoj. Mi smo već više od godinu dana u procesu dobijanja građevinske dozvole za investiciju vrijednu dva miliona KM, koja bi donijela 15 novih radnih mjesta“, kaže Radošević.

Pojašnjava da, poslije godinu dana, umjesto da uveliko grade, oni su još na početku postupka bez ikakvih naznaka da će u dogledno vrijeme dobiti građevinsku dozvolu.

Osim toga, već tri puta je vraćan na doradu njihov zahtjev za dobijanje lokacijskih uslova za nastrešnicu za autobusko stajalište u krugu banje, tvrdi Radošević.

„To je potpuno rutinski zahtjev za nastrašnicu površine osam kvadratnih metara. Zbog takvog ponašanja nama gosti već duže od godinu dana kisnu bez ikakve potrebe prilikom odlaska tokom kišnih dana. Posljednji primjer njihovog načina rada i poštovanja investitora i privrednih subjekata je dopis koji nam je navedeno odjeljenje uputilo povodom našeg zahtjeva za dobijanje upotrebne dozvole za krov hotela "Srbija". Na našu žalbu da je Komisija za tehnički prijem, koju su oni imenovali, izvršila tehnički pregled još 5. oktobra prošle godine i da nam se izda upotrebna dozvola, 26. februara ove godine dobijamo dopis Odjeljenja za prostorno uređenje da ne mogu da izdaju upotrebnu dozvolu, jer komisija koju su oni formirali nije dostavila izvještaj. Da nije tragično, bilo bi smiješno“, ističe Radošević.

Redakcija portala Mojteslić.info pokušala je danas od nadležnih u opštini dobiti odgovore na ove optužbe, kao i na pitanje zašto izdavanje pomenutih dozvola traje tako dugo.

„Povodom pomenutih izjava načelnik Opštine Milan Miličević sutra će održati konferenciju za novinare i dobićete odgovore na sva pitanja“, rekli su u Opštini.

Tagovi: