Snijeg prolongirao utakmice Premijer lige BiH

Mečevi 21. kola Premijer lige BiH, koji su trebalo da budu odigrani u srijedu, 28. februara, zbog vremenskih neprilika pomjereni su za subotu, 3. marta. Iz istog razloga 22. kolo igraće se 7. marta.

Utakmice 21. kola Premijer lige BiH bile su planirane za srijedu od 14.30 časova, ali su zbog novih padavina u BiH prolongirane za subotu.

To znači da su automatski i mečevi 22. kola, koji su po rasporedu trebalo da budu igrani za vikend, 3. i 4. marta, pomjereni za srijedu, 7. marta.

"Na prijedlog Takmičarske komisije FS BiH, Komitet za hitnost je na danas održanoj telefonskoj sjednici donio odluku o promjeni termina utakmica 21. i 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tako će mečevi 21. kola biti odigrani 3. marta od 15 časova, a 22. kola četiri dana kasnije u istom terminu", saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Iako je bilo planirano da se vanredno kolo odigra sredinom sedmice, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH donijela je ovakvu odluku smatrajući da snijeg koji je pao, ali i onaj koji će po prognozama pasti do 28. februara, neće dozvoliti uslovnost terena u bh. eliti.

Podsjetimo, u Premijer ligi BiH ostalo je da se odigraju još dva kola, nakon čega će liga biti podijeljena na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

21. kolo (3. mart, 15.00)
GOŠK - Vitez
Čelik - Mladost
Zrinjski - Željezničar
Sloboda - Borac
Krupa - Sarajevo
Radnik - Široki Brijeg

22. kolo (7. mart, 15.00)
Vitez - Radnik
Široki Brijeg - Krupa
Sarajevo - Sloboda
Borac - Zrinjski
Željezničar - Čelik
Mladost - GOŠK

(Mondo.ba)

Tagovi: