Obustave saobraćaja zbog obilnh snježnh padavina

Preko prevoja Mliništa na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Glamoč zbog obilnih snježnih padavina i vjetra koji stvara smetove obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok je na magistralnom putu Livno-Šujica na snazi obustava za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Otežano se vozi i preko Romanije na putnom pravcu Sarajevo-Sokolac, preko prevoja Han Pogled na putu Han Pijesak-Vlasenica gdje su za teretna vozila obavezni lanci, zatim preko Čemerna na putu Foča-Gacko, preko Rogoja između Trnova i Foče, preko Manjače na putu Banjaluka-Čađavica, te preko Borja između Teslića i Kotor Varoša. 

Zbog snijega otežano se vozi i na putnom pravcu Banjaluka-Kneževo-Turbe, dok je na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine obustavljen saobraćaj zbog snježnih smetova. 

Vozila otežano saobraćaju i na putnim pravcima Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor. 

Dodatne poteškoće na putevima na području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova uzrokuje jak vjetar koji stvara snježne nanose. 

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika obustavljen je saobraćaj regionalnom putu Rakitno-Blidinje za sve kategorije vozila. 

Na putevima u nižim predjelima zbog niske temperature vazduha moguća je poledica, a ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica.

Tagovi: