Misteriozna smrt Mirka Lovrića iz Dragočaja

Mirko Lovrić (37), čije je tijelo pronađeno na lokalnom putu u banjalučkom naselju Dragočaj, preminuo je zbog povreda nastalih udarcem u glavu.

Tijelo Lovrića pronađeno je 12. februara u jutarnjim časovima nedaleko od kuće u kojoj stanuje, i tada je na lice mjesta došla policija i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je obavio uviđaj. Iako se sumnjalo da je preminuo zbog smrzavanja, obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske je pokazala drugačije.

"Smrt Mirka Lovrića je nastupila usljed povrede glave. U narednom periodu biće formiran predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem", rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Dodali su da se u ovom trenutku ne mogu izjasniti o tačnom načinu i uzroku smrti i da će to biti utvrđeno daljom istragom.

Preminuli Lovrić je Banjalučanima poznat po tome što je često prosio ispred robne kuće “Boska” zajedno sa svojom sestrom. Sa njom i ocem živio je u kući jednog mještanina ovog sela koji im je ustupio objekat pošto su bili beskućnici. Bio je nižeg rasta, a navodno je jedno vrijeme radio i u cirkusu. U Dragočaju se priča da je Mirko veče prije nego što je pronađen mrtav bio u kafiću “Boldi” u ovom naselju i da ga je neko povezao kući.

"Navodno ga je čovjek koji mu je uvijek pomagao ostavio u blizini kuće jer joj se automobilom ne može prići. Nesrećni mladić je izašao i krenuo prema kući. Prije toga, u kafiću se žalio da ga boli lijeva ruka, pa su ljudi kasnije pričali da je možda umro od moždanog udara",  rekao je jedan od mještana koji nije želio da mu objavimo ime.

Predsjednik Mjesne zajednice Dragočaj Slavenko Tadić ispričao je da je preminuli Mirko bio kulturan i pristojan, i da nikada nikome nije pravio probleme.

"Nije bio jedan od onih napasnih prosjaka. Bilo mi ga je žao, pošto su Lovrići veoma siromašni. Kad god sam ga vidio, pitao sam ga da li je gladan, pa sam mu kupovao hranu ili slatkiše" kazao je Tadić.

Prije dvije godine Lovrići su ostali bez krova nad glavom zbog podmetnutog požara.

"Kuću je zapalio Mirkov brat, koji ima psihičkih poteškoća. On ne živi sa njima, mislim da je trenutno zatvoren u nekoj ustanovi. Godinama su imali problema sa njim. S druge strane, pokojni Mirko i njegova sestra uvijek su se trudili da zarade koji dinar i pomognu ocu", rekao je jedan od mještana Dragočaja i dodao da je ovaj mladić uvijek ustajao u autobusu kako bi drugima ustupio mjesto.

Glas Srpske

Tagovi: