Predstavljanje regije Banjaluka i zapadne Krajine na Sajmu turizma u Beogradu

Sajamskoj publici jubilarnog 40. Sajma turizma danas će se predstaviti integrisani turistički proizvod regije Banjaluka i zapadne Krajine.

Јuče su na beogradskom Sajmu turizma na štandu Republike Srpske predstavljene turističke destinacije Hercegovine, od Trebinja do Nevesinja.

Posjetioci štanda imali su priliku da vide kratku i efektnu video-prezentaciju dragulja Trebinja, Ljubinja, Bileće, Nevesinja, kao i da probaju vina autohtonih hercegovačkih sorti žilavke i vranca, kao i čuveni bilećki sir i hercegovačku pršutu.

Јubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvoren je 22. februara pod sloganom "Odmor te čeka", a posjetiocima se predstavilo 12.000 izlagača iz 55 država, među kojima je zemlja partner ovogodišnjeg sajma Grčka.

Na 15.000 metara kvadratnih izložbenog prostora na Beogradskom sajmu organizovana su i tri prateća sajma - opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, vina i suvenira.

Za četiri decenije postojanja Sajam turizma, kao najprestižniju manifestaciju ovog tipa u ovom dijelu Evrope posjetilo je više od milion ljudi, a izlagalo je 180 država.

Sajam svake godine posjeti 75.000 ljudi, a organizatori ove godine očekuju rekordnu posjetu.

Tagovi: