Mladić sebi odsekao nogu i ruku, dan ranije iskasapio mačku i psa

U trenutku nervnog rastrojstva devetnaestogodišnjak iz Brankovića kod Žepča juče je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu gdje se ljekari bore za njegov život.

Oko podne je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva ljekarska pomoć, a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo, piše dobojski.info.

"Bio je dezorijentisan i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju", kratko su kazali u žepačkoj Hitnoj pomoći.

Tinejdžer živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsiječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje, ali nije poznato da li je prihvatio prijedloge ljekara. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima.

Nezvanično saznajemo da je članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi.

Što se tiče samog događaja, u Brankovićima su šokirani kao i medicinsko osoblje koje je u prvim momentima vidjelo stepen povreda.

"Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije, a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu", kažu ljekari.

Tagovi: