Dragočaj dobio društveni dom

U mjesnoj zajednici Dragočaj otvoren je obnovljeni društveni dom, čime su građani dobili prostor u kojem mogu da održavaju svečanosti, sastanke i druge aktivnosti od značaja za društveni život.

"U konceptu ravnomjernog razvoja na kojem insistiramo je i da se u našim prigradskim i seoskim naseljima omogući prostor za različite aktivnosti i u prošloj godini smo na tri kraja grada odabrali lokacije za obnovu društvenih domova, a te lokacije su ovdje u Dragočaju, zatim u Debeljacima i Ljubačevu. Cilj nam je da od naših naselja napravimo nekoliko manjih centara oko kojih će se odvijati društveni život", rekao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

On je podsjetio da je u Dragočaju prošle godine otkriven spomenik palim borcima, da je ranije završen hram, a da bi uskoro trebalo da se radi na objektu OŠ „Desanka Maksimović“ gdje je potrebno oobnoviti fasadu i stolariju.

Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta MZ Dragočaj, rekao je da je ovo lijep dan za građane ovog dijela Banje Luke i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Gradska uprava prepoznala potrebe ovog naselja.

U obnovu društvenog doma u Dragočaju uloženo je 175.000 KM, a izvođač radova je bilo preduzeće „Progresgradnja“. 

Inače, osim društvenog doma u Dragočaju, završena je i obnova doma u Debeljacima, a za ovu godinu, najavljen je početak rekonstrukcije društvenih domova u Verićima i Krminama.

Tagovi: