Pažnja: Mostarki eksplodirao mobilni telefon

Ženi iz Mostara eksplodirao je mobilni telefon Samsung Galaxy S5 dok je bio na punjaču, a ona je fotografije uništenog telefona, kao i upozorenje svim korisnicima ovog telefona, podijelila na Fejsbuku.

"Imate mobitel Samsung S5, obratite pažnju da ga ne držite u svojoj blizini dok je priključen na punjač jer može eksplodirati. Mobitel je upravo eksplodirao, čuvajte djecu i sebe, naravno, jer se to ipak može dogoditi", objavila je ona.

Ona je naglasila da je fotografiju objavila kao upozorenje svima koji prilikom punjenja mobilni telefon drže u svojoj blizini. Na sreću, u ovom slučaju nije bilo povrijeđenih.

Podsjetimo, eksplozije mobilnih telefona u posljednje vrijeme sve su češće. O slučaju Ljubice Marić iz Zagreba pisali su svi mediji. Ležala je u krevetu, a njen telefon na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao nakon što je tokom noći bio na punjenju.

"Sva sreća pa su djeca spavala i niko nije brzo došao do telefona", rekla je tada Ljubica Marić, kojoj je tada eksplodirao iPhone 4S.

Na telefonu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopšte nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe, a ono što je zanimljivo jeste da je telefon i nakon eksplozije radio.

Tagovi: