Poštanska markica u čast banjalučkih umjetnika

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske sutra će u podne biti promovisana poštanska marka ''Umjetnost''.

S obzirom da je MSU RS bio jedan od glavnih inicijatora učešća BiH na najvećoj smotri savremene umjetnosti „Venecijanskom bijenalu“ 2013. i 2017. godine, na kojem se predstavila kroz izložbene projekte umjetnika Mladena Miljanovića i Radenka Milaka, Pošte Srpske su izdavanjem prigodne poštanske marke željele dati svoj doprinos i podršku u razvoju savremene umjetničke scene na prostoru BiH.

Marku će promovisati Jasminka Krivokuća, direktor Pošta Srpske, Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, te Mladen Miljanović i Radenko Milak, umjetnici čija su djela predstavljena na markama.

"Prigodna poštanska marka ''Umjetnost'' biće izdata, na osnovu Programa o izdavanju poštanskih maraka i vrijednosnica za 2018. godinu, nominalnih vrijednosti 0,90 i 1,70KM i tiražom od 15.000. Uz prigodno izdanje, izdaćemo i prigodni ili FDC koverat, u tiražu od 300 komada.

Autor ovog izdanja je Nebojša Đumić, grafički dizajner Pošta Srpske, a motivi na markama su segmenti iz umjetničkih dijela, izložbenih projekata, pomenutih umjetnika, koji su predstavljeni na Venecijanskom bijenalu, a nakon toga su postali dio muzejskog fundusa", rekli su u MSU RS.

Tagovi: