Studenti formiraju komisiju za praćenje konkursa MIP-a BiH

Asocijacije studenata fakulteta političkih nauka iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara u narednom periodu formiraće komisiju od po dva člana koja će pratiti konkursne procedure u Ministranstvu inostranih poslova BiH.

Predstavnik Studentske organizacije FPN-a Banjaluka Miloš Kovačević izjavio je danas u Banjaluci da će formirati komisiju kako bi studenti mogli pravovremeno konkurisati, ali i reagovati na eventualne nepravilnosti.

"Јavnost je informisana da smo nedavno reagovali na konkurs za prijem službenika u MIP, kojim nije predviđeno zapošljavanje politikologa, niti profila sa naših fakulteta, što je nedopustivo", rekao je Kovačević novinarima nakon sastanka studenata FPN-a iz Banjaluke i Sarajeva.

Kovačević je najavio da će studenti tražiti od ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da bude potpisan memorandum o saradnji domaćih fakulteta političkih nauka sa MIP-om BiH kako bi studenti mogli da budu primani u ovo ministarstvo.

On je naveo da današnjem sastanku nisu prisustvovali studenti FPN-a iz Mostara iz opravdanih razloga, kao i Crnadak, koji je obećao da će naredne sedmice održati sastanak sa studentima ovih fakulteta.

Predstavnik FPN-a Sarajevo Merima Kovačić podsjetila je da konkurs za prijem službenika u MIP BiH nije poništen uprkos protivljenju studenata.

"Nastavićemo sa našim aktivnostima, jer u konkursu nisu bili navedeni posebni uslovi, čime su oštećeni studenti FPN-a. U MIP-u BiH je potrebna sistematizacija radnih mjesta da bi studenti mogli da nađu posao ili da volontiraju i stažiraju", rekla je Kovačićeva.

Tagovi: