Dodik odlikovao Vučića ordenom Republike Srpske na ogrlici (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom Republike Srpske na ogrlici.
Vučić je odlikovanje dobio za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Dodik je poručio da Dan državnosti Srbije, narod u Srpskoj smatra kao svoj praznik.

"Čestitam vam ovaj važan dan - istakao je Dodik nakon obraćanja. 

Dodik odlikovao Vučića ordenom Republike Srpske (Foto: RTRS)
Nakon uručenog ordena, Vučić je rekao da je ono za njega jedno veliko priznanje.

"Uvijek pomislite da niste dovoljno uradili da bi zaslužili ovakvo priznanje. Mnogo toga je pred nama i moramo još mnogo toga uraditi da olakšamo život ljudi u Republici Srpskoj. Svojom odgovornošću i ozbiljnošću smo dokazali na koji način gledamo u budućnost", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da treba nastaviti ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju Srbije i Srpske i dodao da je veoma srećan što je, kako je rekao, svojim malim dijelom doprinio razvoju Republike Srpske.

"Ponosan sam na odnos Srbije i Republike Srpske koji nikoga ne ugrožava i to nije odnos samo dva predsjednika, već dva naroda i dvije zemlje u kojem nema zavisti i ljubomore", izjavio je Vučić.

Vučić i Dodik danas će u Orašcu prisustvovati centralnoj manifestaciji obilježavanja Sretenja - Dana državnosti Srbije.

Srbija obilježava Dan državnosti u sjećanje na Sretenje 1804. kada je počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. kada je donesen prvi moderni ustav Srbije.

RTRS

 

Tagovi: