Siniša Ninković: Fotografija vjenčanja u fokusu interesovanja

Vjerovatno ste na Facebooku primjetili stranicu fotovjencanje.com. Riječ je o malom timu profesonalaca koji predvodi Siniša Ninković iz Banjaluke.

Siniša se već deset godina bavi fotografijom, a samo je prošle godine imao preko 40 fotografisanja i snimanja širom RS, ali i u regionu.

''Fotografisanje vjenčanja predstavlja većinu mog foto opusa, ali vrlo uspješno sam se snalazio i u fotografisanju raznih drugih svečanosti kao što su krštenja, rođendani, mature, modne, umjetničke i promotivne fotografije. Učestvovao sam na nekoliko zajedničkih izložbi, a najveći uspjeh je učešće na svjestkom bienalu studentske fotografije 2011. u Novom Sadu'', govori Ninković koji je član Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka.

''Vjenčana fotografija je za mene umjetnost...'', kazao je Ninković koji je u svojoj karijeri odslikao preko 300 svadbi.

Kako kaže vjenčana fotografija obuhvata nekoliko fotografskih smjerova i tehnika te ih zaokružuje u jedinstvenu cijelinu, bitnu u životima onih koji su se odvažili upriličiti ovaj čin.

''Kao fotografu bitna mi je uzajamna komunikacija sa mladencima kojom tačno definišem svaku, pa i najmanju sitnicu'', kazao je Ninković i dodaje da svadba dođe i prođe, a fotografija ostaje za cijeli život.

Siniša na kraju dodaje da je fotografisanje vjenčanja jedna od najvećih časti koje fotograf može dobiti, ali i odgovoran posao kojem pristupam profesionalno i iskreno.

 O tome kako izgleda rad ovog fotografa iz Banjaluke, pogledajte na sajtu fotovjenčanje.com ili na Facebook stranici koja nosi isti naziv.

 

 

S.D.D.

Tagovi: