Sportisti kivni na Atletski savez BiH zbog spiska reprezentativaca

Atletičar banjalučkog ''Borca'', Sait Huseinbašić, nedavno je u Beogradu istrčao drugi najbolji rezultat Bosne i Hercegovine svih vremena, na 60 metara, a za ostvareni lični rekord dobio je svojevrsnu čestitku od krovne kuće bh. atletike.

Skinut je spiska reprezentativaca koji će da nastupe na Balkanskom prvenstvu i to samo nekoliko dana pred put u Istanbul.

Sav minuli trud, izgleda da je bio uzaludan, pun gorčine priča Sait.

“Uložio sam dosta truda, rada i sredstava. Što ličnih, što klupskih. I, kada imate takvu situaciju, gdje vam daju zadatak da nešto istrčite, a vi to uradite i napravite dobar rezultat, a moj rezultat je drugi u BiH svih vremena. Bio sam izuzetno spreman za ovo takmičenje. Međutim, oni su pet dana pred samo takmičenje odlučili da ja ne idem. Za mene je to lična uvreda, ne samo sportska”, priča Sait Huseinbašić iz AK "Borac”.

Trener banjalučkog “Borca” Nebojša Matijević ne krije nezadovoljstvo i kaže da je ovo atak na klub. Tvrdi, da je sve što se dešava obična farsa i nudi konkretne dokaze.

Svi klubovi i atletičari su dobili rok za ispunjavanje kriterijuma do 10. februara. Međutim, avionske karte su kupljene već 21. januara i tada je sve bilo riješeno. Sve ono što se kasnije dešavalo je obična blamaža. Najviše zamjeram ljudima iz Atletskog saveza Republike Srpske, koji zastupaju sve nas atletičare i klubove, da nisu podigli svoj glas, a mogli su”, navodi Nebojša Matijević, trener AK “Borac”.

Podsjećaju u Atletskom klubu “Borac” da ovo nije prvi put da su na udaru Atletskog saveza BiH.

“Prije dvije godine, naši članovi Nikola Brkić i Vladana Gavranović iz nekih, tada neobjašnjivih razloga, nisu pozvani na pripreme reprezentacije, a nedugo nakon toga su prestali da se bave atletikom. Bojim se da se sada ne ponovi slična situacija”, kaže Matijević.

ATV saznaje da je i atletičarka “Banjaluke”, Ivana Macanović u posljednji čas skinuta sa spiska reprezentativaca BiH. Odgovor Atletskog saveza BiH, danas, nismo mogli da dobijemo, pošto se na broj kancelarije saveza u Sarajevu niko nije javljao.

Nezvanično, saznajemo, da su klubovi dobili dopis od saveza, da ukoliko žele, mogu snositi troškove puta za svoje atletičare, iako su se Sait i Ivana, bar za put o trošku saveza, izborili rezultatom na stazi.

Tagovi: