Dodatno zaduženje radi završetka autoputa Banjaluka-Doboj

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić izjavila je danas je predloženo da se Srpska dodatno zaduži kod Evropske investicione banke (EIB) u iznosu od 47 miliona evra radi završetka radova na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Obrazlažući na sjednici Narodne skupštine Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema EIB-u za dodatno finansiranje po Projektu izgradnje auto–puta Banjaluka-Doboj po hitnom postupku, Kostićeva je rekla da je cilj da se obezbijede dodatna sredstva potrebna za završetak radova na auto-putu. 

Kostićeva je naglasila da bi zastojem u izvođenju radova ili plaćanju računa za izvršene usluge izvođačima radova bili prouzrokavani dodatni troškovi u vidu zaračunatih zateznih kamata i time prolongiran završetak ovog značajnog projekta za Republiku Srpsku. 

Ona je pojasnila da su ta kreditna sredstva namijenjena za finansiranje završetka radova na istočnoj dionici Prnjavor-Doboj i zapadnoj dionici Banjaluka-Prnjavor. 

U Prijedlogu ove odluke navodi se da je krajnji korisnik i dužnik po kreditu Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske".

Tagovi: