Ilija Subotić pobjednik šahovskog turnira ''Sveto Guskić''

U Donjim Podgradcima kod Gradiške danas je završen dvodnevni 25. Memorijalni šahovski turnir ''Sveto Guskić'' čiji je ovogodišnji pobjednik Ilija Subotić.
Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović istakao je da je čast prisustvovati najdugovječnijem šahovskom turniru u Srpskoj, koji njeguje šahovsku igru i čuva sjećanje na poginulog srpskog borca.

Jaćimović je naveo da je Ministarstvo ove godine u program malih olimpijskih igara za područje grada Banjaluka uvrstilo šah i da se nada da će ova drevna igra biti dio malih olimpijskih igara i u ostalim krajevima Republike Srpske.

Pobjednik turnira Ilija Subotić rekao je da nastupa dugo godina na ovom šahovskom memorijalu i da mu je ovo druga titula šampiona. 

U konkurenciji 24 takmičara drugo mjesto pripalo je LJubi Zrniću, a treće Dušku Dragišiću. 

Nagrađena je i najbolja među mlađim učesnicima turnira, četranestogodišnja Helena Mihaljčić, kao i najstariji šahista Žarko Dončić.

Sveto Guskić, koji je poginuo kao pripadnik Vojske Republike Srpske, bio je šahista i fubaler. Radio je kao inženjer u Šumskom gazdinstvu Gradiška. 

Pokrovitelji ovog turnira su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, opština Gradiška i "Šume Republike Srpske".

Tagovi: