Umjesto štikli kopačke: Dajani i Jovani fudbal je puno više od igre

Fudbal spada u red najpopularnijih sportova, neki ga igraju, drugi pak gledaju. Dok je muški fudbal odavno već sport broj jedan u svijetu, u posljednje vrijeme ubrzanim koracima, razvija se, i sve popularniji postaje i ženski fudbal.

Iako u Prnjavoru još uvijek ne postoji ženski fudbalski klub, sve je više djevojčica koje pokazuju interesovanje za treniranje fudbala. Dok su neke u fazi interesovanja, Dajana Ivanković i Jovana Ilišković uveliko već ga treniraju. Led je prva probila Dajana, koja se odvažila da u nedostatku ženskog kluba počne trenirati sa dječacima. Prije nekoliko mjeseci ona je pristupila omladinskom pogonu Ljubića. Redovna na treninzima, rame uz rame sa dječacima upija fudbalsko znanje, te vidno napreduje.

“Moj otac je nekada nosio dres prnjavorskog Ljubića, a interesovanje prema fudbalu pokazujem od malih nogu. Ženska fudbalska sekcija još uvijek ne postoji, ali mi nije problem da treniram sa dječacima, jer u fudbalu istinski uživam”, kaže Dajana.

Odnedavno Dajana nije jedina djevojčica u školi fudbala Ljubića, jer joj se priključila i Jovana Ilišković. Premda je tek odredila nekoliko treninga, dobro se uklopila u trenažni proces.

“Počela sam trenirati prije nekoliko dana. Jednom prilikom gledajući trening, vidjela sam kako Dajana trenira, te sam odlučila i ja početi. Prvi utisci su odlični, nadam se da će nam se još djevojčica pridružiti”, kazala je Iliškovićeva.

I jadna i druga ističu kako u Prnjavoru ima puno djevojčica zainteresovanih za fudbal, ali pošto još uvijek ne postoji ženski fudbalski klub, samo rijetke, poput njih dvije, počnu trenirati zajedno sa dječacima.

Dajana i Jovana nestrpljivo očekuju da treninzi počnu na otvorenom, da patike zamijene kopačkama, te da istrče na zeleni teren. Njima bi se na treninzima uskoro mogle priključiti još 2-3 djevojčice, pa je formiranje ženske sekcije sve izvjesnije. Budući da se ženski fudbal sve više razvija, nije nemoguće da jednog dana i Prnjavor dobije svoj ženski fudbalski klub.

(Prnjavor.info)

Tagovi: