Starčević: Vrijeme je da i Željo konačno padne

Šef stručnog štaba fudbalera Krupe Slobodan Starčević vjeruje da je došlo vrijeme da njegov tim konačno sruši i Željezničar.

Sarajevski “plavi” su, uz bijeljinski Radnik, jedini sastav iz Premijer lige BiH kojem Krupa još nije “uzela mjeru”. Željo na proljećnoj premijeri, koja je zakazana za 17. februar, stiže u kanjon Vrbasa, a Starčević sa optimizmom dočekuje veliki derbi.

Razloga za to je mnogo. Prije svega, Krupa je i jesenas dokazala da joj je mjesto u gornjem domu društva najboljih. Ekipa drži peto mjesto sa svega četiri boda manje od trećeplasiranog Sarajeva. Izborila je plasman u polufinale bh. Kupa, te polufinale Kupa Republike Srpske. Uz to, ove zime je oduševila.

Tradicije su tu da se ruše

Aleksandar Vukotić i društvo su tokom priprema odigrali sedam mečeva, ostvarivši skor 4-3-0. Vrhunac je osvajanje “Istria vinter kupa”, na kojem su učestvovali renomirani rivali, čime su Starčevićevi učenici nagovijestili uspješno proljeće.

"Svjesni smo šta nas očekuje već od premijere protiv Želje. Nadam se da možemo zadržati trend dobrih igara i pozitivnih rezulata. Jedino Željezničar i Radnik nismo pobijedili, a tradicije su tu da se ruše. Uvažavajući sve kvalitete Sarajlija, koje imaju najviše aspiracije na oba fronta, vjerujem da pred svojim navijačima možemo uzeti sva tri boda", počeo je Starčević priču.

Krupa je pripreme otvorila laganim trijumfom nad Metalegeom (4:0). Potom je remizirala protiv Krškog (0:0) i Triglava (1:1), te savladala Domžale (1:0). Na “Istria kupu” je odigrala bez pobjednika sa domaćim Novigradom (1:1), ali je savladala mađarski Đirmot (2:1) i Rudar Velenje u bici za trofej (3:2). Šlag na tortu su individualna priznanja za Nevresa Fejzića i Zorana Šamaru, koji su proglašeni za najboljeg golmana, odnosno najuspješnijeg igrača smotre.

S obzirom na dobre igre i rezultate, odlasci Irfana Jašarevića i Elvira Koljića, te teže povrede Ajdina Redžića i Kerima Palića, ostale su pomalo u drugom planu. Trener Starčević ne očekuje probleme u igračkom kadru, pošto ima puno povjerenje u starosjedioce i igrače koji su nedavno pojačali konkurenciju u timu.

"Nije bezazleno sve što smo napravili do sada. Svakako da raduju prvo mjesto i igra u Istri, ali i izdanja prije toga, poput onog protiv Domžala, ekipe koja spada u sam vrh slovenačkog fudbala. Ohrabruje me više pokazatelja. Igrači koji su do sada imali važne uloge potvrdili su svoj status. Takođe, fudbaleri iz drugog plana Stojan Maksimović, Stefan Savić i Zoran Šamara ozbiljno se nameću", pojasnio je Starčević, uz konstataciju da bi mu najveće nedaće mogla izazvati povreda Palića.

Raduje efikasnost, odbrana može bolje

Naš sagovornik je naglasio da sve viđeno tokom priprema ulijeva nadu da tim može ostvariti dva primarna cilja:

"Prvi je da što prije osiguramo plasman u Ligu za prvaka. Drugi je da pokušamo napraviti iskorak u Kupu BiH i prođemo u finale. Uz prikazanu efikasnost, siguran sam da to možemo napraviti. Uočeni su određeni defanzivni nedostaci. U odbrani možemo još bolje i vjerujem da ćemo do starta sezone i te 'rupe' popuniti", zaključio je Slobodan Starčević.

(Srpska Cafe)

Tagovi: