Obustavljen štrajk radnika u Fabrici cijevi ''Unis''

Zaposleni u Fabrici cijevi ''Unis'' iz Dervente nisu obustavili rad jer su od uprave preduzeća dobili obećanja da će im biti isplaćena novembarska plata i dugovanja za doprinose do kraja ovog mjeseca.

Predsjednica sindikalne organizacije "Unisa" Radoslava Milanković, kazala je da su sa rukobodstvom preduzeća sklopili sporazum o neobustavljajaju rada jer će im biti isplaćena određena suma novca do kraja januara.

"Obećali su da će nam isplatiti 31. januara novembarska plata bez doprinosa, te uplaćeni doprinosi za juni, juli i avgust, kao i dugovanja za prevoz do kraja prošle godine kao i sve obaveze prema jednom zaposlenom koji bi trebao da bude penzionisan. Ako ova obećanja koja su nam dali, kojim slučajem, ne budu ispunjena mi ćemo obustaviti rad i stupiti u štrajk glađu", kazala je Milankovićeva.

Pored ovih obećanja čelnici "Unisa" sa radnicima su sklopili i sporazum da sva dugovanja prema njima budu isplaćena do 30. aprila ove godine.

"Od tada bi trebalo da krenu redovne isplate prema zaposlenima. Ostaje da vidimo šta će biti. Za svaki termin koji bude prekršen, mi obustavljamo rad i čak stupamo u štrajk glađu. Nemamo više šta pregovarati i ponavljati jedno te isto",  rekla je Milenkovićeva.

Rukovodstvo "Unisa" obećava da će sve dogovoreno ovaj put biti ispoštovano.

"To ćemo postići saradnjom sa jednom kompanijom iz Rusije sa kojom su pregovori u vezi sa potpisivanjem ugovora u završnoj fazi. Očekujem da u toku sedmice potpišemo taj ugovor u Rusiji. Sklapanjem ovoga posla sve pogone stavićemo u funkciju i omogućiti nesmetano funkcionisanje fabrike", kazao je direktor "Unisa" Dušan Živković.

Tagovi: