Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom studentskih paviljona?

Više od mjesec dana nakon što su tri paviljona studentskog doma u Banjaluci bila pod vodom – treći je popravljen, okrečen i useljen, dok u prvom, jedno krilo zadnjeg sprata još čeka na povratak studenata.

Novi krovovi su postavljeni na oba paviljona.

Za razliku od jedinice, paviljon dva je još prazan. Miris vlage dominira, a dušeci i nešto bijele tehnike na hodnicima su jedini svjedoci da je ovdje neko do skora živio.

I u drugom paviljonu se radi – od prizemlja ka gornjim spratovima.  Instalacije su suve ,  ima  struje, ali studenti kažu da  vlaga i dalje probija  na zidovima.

“U pojedinim sobama za koje su rekli da su useljive, nisu bile. Oštećeni su zidovi, kolege i moji poznanici nisu bili baš zadovoljni. Neki su se preselili privatno u stanove, jer nisu više mogli da podnesu uslove u domu”, rekla je Dajana Jerosimović iz  Kotor Varoša.

Uprava kaže da radi koliko može. Dodatni kreveti su ubačeni u sobe u trećem i četvrtom paviljonu, i studentima iz ovih soba je kirija prepolovljena, dok u prvom i drugom studenti za sada borave besplatno. Steta  nakon poplave u noći sa 12. na 13. decembar jos se zbraja.

“Ovim nemilim događajem koji se desio, svakako da je opterećenje preko 500 hiljada maraka. Govorim o kompletnoj popravci paviljona tri, krovu na paviljonu tri, sanaciji krovova i određenih radova tokom ovog perioda na paviljonu jedan i dva”, rekao je Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Direktor centra  poručuje da bi – već sljedeće sedmice  mogao biti raspisan tender za kompletnu obnovu stara dva paviljona.

(ATV)

Tagovi: