Nezaposlene majke ne odustaju od 405 KM dodatka

Tražimo sastanak sa premijerkom ili idemo dalje, napisale su nezadovoljne majke na platnu dugom 25 metara i ponovo se okupile kod zgrade Vlade Republike Srpske, kako bi zatražile sastanak sa premijerkom Željkom Cvijanovi

Grupa građana okupila se i danas kako bi mirnim protestima ukazala na diskriminaciju u novom Zakonu o dječijoj zaštiti, odnosno, isplati porodiljske naknade nezaposlenim majkama, te poručili da zakon ne smije dijeliti decu po datumima rođenja.
 

Majke su nedaleko od zgrade Vlade RS zatražile sastanak sa premijerkom Željkom Cvijanović.

Okupljeni su i predali zahtev Vladi RS i kako navode, ukoliko se ne oglase za sedam dana, odlučiće se na masovnije proteste i blokadu saobraćaja.

"Mnogi su se bunili i izlazili na ulicu, pa su utihnuli, spakovali kofere i otišli, mi nećemo sigurno", poručili su okupljenji roditelji nezadovoljni Zakonom o dečjoj zaštiti, kojima je ovo četvrto okupljanje na ulici.

Majke traže da materinski dodatak od 405 KM mjesečno primaju sve nezaposlene majke dok im djeca ne napune 12, odnosno 18 mjeseci starosti, a ne samo majke beba rođenih od 1. decembra ove godine.

EuroBlic

Tagovi: