Sanski Most: Policajca napao sjekirom, on ga upucao

Pripadnik Policijske stanice iz Sanskog Mosta ranio je u predjelu kuka muškarca M.Z. (44) iz sela Fajtovci, koji je sjekirom pokušao da napadne pripadnike policijske patrole i ovo lice se trenutno nalazi van životne opasnosti, potvrđeno je iz MUP-a USK.

Ovaj događaj se desio sinoć kada je policija od komšija dobila dojavu da M.Z. iz porodične kuće iznosi i na lomači pali namještaj i druge kućne stvari.

Policajci su došli na mjesto događaja, a kada ih je M.Z. uočio, dograbio je sjekiru i krenuo prema njima. Iako je upozoren više puta, nastavio je s agresivnim ponašanjem te pokušao sjekirom udariti policajca koji je u znak upozorenja iz pištolja ispalio hitac u zrak.

Kada se M.Z. ni tada nije zaustavio, policajac je bio primoran da puca u napadača i on je jedim metkom ranjen u predjelu kuka.

Nakon toga ukazana mu je liječnička pomoć i trenutno se nalazi van životne opasnosti. Protiv ovog lica podnesena je prijava za krivično djelo "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" i "ubistvo u pokušaju", a nakon kriminalističke obrade predat je na dalje postupanje nadležnom kantonalnom tužiocu.

Nezvanično saznajemo kako se radi o neuračunljivoj osobi s psihičkim poteškoćama koja živi sama u porodičnoj kući, a komšije su se i ranije žalile na njegovo agresivno ponašanje.

Nezavisne novine

Tagovi: