Direktorima u Željeznicama RS opet produžen mandat

Nadzorni odbor ''Željeznica RS'' produžio je mandat upravi preduzeća na još dva mjeseca.

Mandat je produžen vršiocima dužnosti generalnog direktora Draganu Savanoviću i sektora za poslove infrastrukture i poslove operacija Bošku Preliću i Bojanu Ristiću. Time je nastavljeno produženje mandata upravi ovog preduzeća, koje se trenutno nalazi u fazi restrukturiranja.

"Ne znam tačno koliko smo puta do sada produžili mandat upravi "Željeznica". Na sjednici koja će biti održana u februaru imaćemo podatke o poslovanju preduzeća za prošlu godinu i na osnovu toga ćemo vidjeti da li je uprava radila kako treba. Tada ćemo u saradnji sa Vladom RS odlučiti da li ćemo ponovo produžiti mandat upravi ili ćemo ići sa raspisivanjem konkursa za izbor rukovodstva", kazao je predsjednik Nadzornog odbora "Željeznica RS" Ratko Đuričić.

Članovi Nadzornog odbora razmatrali su i proces resutrukturiranja "Željeznica RS", a Đuričić je naveo da sređivanje stanja ide predviđenim tokom i da će učiniti sve da preduzeće stane na noge.

"Željeznice RS" su u prvih devet mjeseci prošle godine poslovale su sa minusom od 7,70 miliona, čime je akumulirani gubitak dostigao 91,6 miliona maraka.

(Glas Srpske)

Tagovi: