Šešić: Izračunali smo koštanje Cecinog leta i to je bahaćenje

U SDS-u su istražili kontroverzni let srbijanske pjevačice Svetlane Cece Ražnatović 31. decembra 2017. godine helikopterom Helikopterskog servisa RS, te su utvrdili da je ona  bila u panoramskom letu od Bijeljine do Banjanjaluke i da je let koštao oko 800 KM.

"Let je bio između Banjaluke i Bijeljine i zato nije bilo prekograničnog leta. U jednom smjeru to je 400 KM za gorivo, a da ne govorimo o amortizaciji i drugo. Odnosno, to je 800 KM u oba smjera ili 30 puta više nego da se vozila automobilom", kazao je danas SDS-ov poslanik Davor Šešić.

On je ocijenio da je to dokaz nepotrebnog luksuza i bahaćenje, a sve o trošku građana.

"Tražimo odgovore na pitanja ko je izdao naredbu i odobrenje za korištenje helikoptera u privatne svrhe", istakao je Šešić, te poručio da entitet RS ima dosta zaslužnih građana kojima bi onda takođe trebalo osigurati ovakve letove.

Komentarisao je i jučerašnju eksploziju bombe koja je bila podmetnuta pod automobil SDS-ovog funkcionera Stevana Medića i kazao da su u RS-u učestali bombaški napadi, te da bezbjednosna situacija nije tako dobra kao što to tvrdi ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

Faktor

Tagovi: