Američki san u Doboju: Primaju platu, a na posao ne dolaze

Ko u gradskoj upravi Doboja dobija platu, a na posao i ne dolazi? Da takvih slučajeva ima tvrde opozicioni odbornici, a nadležni takve tvrdnje odbacuju.

Pojedini u gradskoj upravi na poslu se pojavljuju kao Halejeva kometa, a platu primaju redovno, moglo se čuti na posljednjem skupštinskom zasjedanju. Prednjače savjetnici, u stopu ih prate načelnici odjeljenja, a ne zaostaje ni prvi čovjek grada. Nadležni to odbacuju i tvrde da u gradskoj upravi i te kako ima šta da se radi.

"Јa sam bio četiri godine savjetnik gradonačelnika, dolazio svaki dan na posao, subotom i nedjeljom nosio predmete kući i radio sam, nemojte tako generalno", kaže Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja (SDS).

"Morate biti dan noć na poslu, kad nema gradonačelnika, mijenjate njega, pa radite svoj posao i njegov, gospodin Marić ima najteži posao na svijetu, mijenja čovjeka koga nikad nema, evo nema ga ni sad", kaže Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

Savjetnici i njihove plate trn su u oku mnogih kritičara. Dok jedni tvrde da ih ima više od 20, drugi 15, nadležni kažu da broje tek četiri.

"Oni koji su dosad bili savjetnici, a bilo ih je 14 ili 15, više nisu savjetnici, preimenovani su u neke koordinatore itd. i dalje ne rade ništa, a primaju veliku platu", kaže Srđan Todorović, odbornik SP-a.

Da ni svi načelnici odjeljenja ne zarade platu, tvrdi SNSD-ova Sanja Vulić. Kaže da radnici u administarciji najviše rade, a najmanje zarade.

"Kao što ovi ljudi zaslužuju pohvalu isto tako zaslužuju kritiku načelnici odjeljenja kojih ovdje nema, a koji bi i te kako trebalo da budu tu i ako se na bilo koji način tim ljudima smanji plata nije mi žao", rekla je Sanja Vulić,odbornica SNSD-a

Dok mačke nema miševi kolo vode pokazalo se i na skupštini. Po ugledu na gradonačelnika i pojedini načelnici odjeljenja nisu bili zainteresovani za skupštinsku raspravu. U sali nisu bili prisutni čak ni onda kada su na dnevnom redu bili njihovi programi rada.

(RTRS)

Tagovi: