Banjaluka dobila budžet za narednu godinu

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su večeras budžet Grada za 2018. godinu u iznosu od 134.091.000 KM, što je za 2.241.000 KM više u odnosu na predloženi budžetski okvir. Budžet je podržao 21 odbornik, pet je bilo suzdržano i tri su glasala protiv budžeta.

- Budžet omogućava dosta velikih, novih i dobrih projekata za grad u različitim oblastima i u idućoj godini biće realizovani brojni infrastrukturni i razvojni projekti. Najveća povećanja odnose se na saobraćaj i komunalne poslove, a povećana su i sredstva za poljoprivredu, sport, kulturu i turizam. Od ukupnog budžeta, 20 miliona maraka odnosi se na kapitalne investicije u gradu – rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Odbornici su usvojili i komunalne i programe iz oblasti saobraćaja za narednu godinu, te rebalans budžeta za 2017. godinu.

Na današnjem zasjedanju, odbornici su razmotrili 49 tačaka dnevnog reda od ukupno 66. Sve razmotrene tačke dobile su "zeleno svjetlo". Nastavak ove 18.sjednice je zakazan za sutra, 23. decembar, sa početkom u 9 časova.

Odbornik SNSD-a Aleksandar Buzaković, koji je zamijenio odbornika Zorana Popovića iz te stranke, danas je položio zakletvu.

Tagovi: