Derventa želi trijumf nad Borcem za oproštaj od navijača

Rukometni klub Derventa želi da se od svojih navijača oprosti uz veliku pobjedu i da na svom terenu savlada šampiona Borac.

Četa Zorana Dokića je u prošlom kolu bila slobodna pa je imala deset dana da se spremi za naredni duel. Slaven Šijaković ističe da se ekipa kompletirala i da želi da popravi utisak na kraju polusezone.

"Iskreno, nismo zadovoljni bodovnim saldom i uradićemo sve da ga popravimo. Vjerujemo da možemo da iznenadimo velikog rivala. Borac je aktuelni šampion, odlična ekipa vidim da imaju problema sa povredama, ali smo mi skoncentrisani samo na svoju igru. Imali smo dovoljno vremena da se uigramo i pokušaćemo da na svom terenu popravimo utisak i pobjedom nad šampionom odemo na mirniju zimsku pauzu", rekao je bek Dervente, Slaven Šijaković.

Banjalučki rukometaši veruju da će odličnu sezonu okončati trijumfom uprkos problemima sa povredama.

Listi povrijeđenih (Nemanja Bezbradica, Bojan Ljubišić i Marko Komnenović) se pridužio i Dean Šešić koji je zaradio rupturu mišića i slijedi mu mjesec dana pauze.

Poraz u Kupu Republike Srpske svakako je opomena da nema opuštanja.

"Za mene je ovo specifična utakmica, jer igram protiv svog nekadašnjeg kluba. Derventa je ekipa sa nekoliko iskusnih pojedinaca, uigran tim koji je već dugo na okupu, odlično nas poznaje i imaju dobrog trenera. Ali, na nama je sve. Ako budemo pravi, ispoštujemo dogovor iz svlačionice i budemo imali pravi pristup, vjerujem da ćemo na zasluženi odmor otići s pozitivnim rezultatom", ističe golman Slađan Subotić.

Novac diktira pojačanja

Serija povreda desetkovala je igrački kadar, pa u Borcu moraju da misle i kako da ga ojačaju.

"Videćeno sa upravom naše mogućnosti oko dovođenja igrača. Nećemo ih dovoditi samo reda radi već samo ako mogu da podignu kvalitet ekipe. Što se tiče Jankovića on je naš bivi igrač ali dolazi iz inostaranstva i nije jeftin a vidjećemo i sa trenerom kako se uklapa", rekao je Mirko Mikić, tim menadžer.

EuroBlic

Tagovi: