Lični rekord Bjelajca i norma za SP

Banjalučki plivač na Evropskom prvenstvu u Danskoj trku na 50 metara slobodno isplivao je u vremenu 22.44, čime je za 21 stotinku popravio lični rekord u malim bazenima. Takođe, ispunio je normu za Svjetsko prvenstvo u Kini dogodine.

Nikola Bjelajac za 21 stotinku popravio je lični rekord na 50 metara slobodnim stilom, koji je bio aktuelan od oktobra prošle godine i nastupa na Gran Pri takmičenju u Zrenjaninu (22.65).

Banjalučki plivač na prvenstvu Evrope u malim bazenima u Danskoj danas je plivao 22.44, te tako stigao do svog najboljeg rezultata u ovoj disciplini, ali i ispunio normu za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kini!

Ipak, današnje vrijeme bilo je dovoljno tek za 60. mjesto, tako da nije uspio da prođe u polufinale. Ali, mladom, 19-godišnjem plivaču, ovaj rezultat sigurno će mnogo značiti u nastavku karijere.

"Isplivao sam lični rekord, a konkurencija je bila nikad jača. Jača čak nego na Svjetskom prvenstvu prošle godine. Ušao sam malo loše u cilj, ali s obzirom na moje godine, ja sam zadovoljan svojim nastupom", rekao je Bjelajac nakon trke.

Bjelajac, koji je u tradicionalnom Izboru deset najboljih sportista Srpske za 2017. godinu u organizaciji "Glasa Srpske" sinoć zauzeo drugo mjesto iza odbojkašice Ane Gajić, u subotu oko 10 časova imaće posljednji nastup na EP u Kopenhagenu.

Plivaće na 100 metara slobodno.

"Sutra plivam još 100 slobodno. Nadam se da će i to proći ovako dobro. Do polufinala mi je trebalo nešto malo manje od 80 stotinki. Ali, mali je bazen, a ja sam tek ulazna godina seniora. Nadam se da će sljedećih godina biti još bolje", optimista je mladi banjalučki plivač.

Emina Pašukan na 100m prsno bila je posljednjeplasirana, s vremenom 1:10.86, 5.92 sporije od prvoplasirane Jene Laukanen iz Finske.

Lamija Milošević oborila je juče seniorski rekord BiH na 100m mješovito u malim bazenima. Ona je plivala 1.04.44.

(Mondo)

Tagovi: