Zloupotrijebljeno ime Centralne banke BiH

Centralna banka BiH obavještava javnost da je tokom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje maliciozne imejl poruke koja najčešće dolazi na adrese privrednih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime ove finansijske institucije.

– Riječ je o imejlu, navodno, privatnog izvršioca Ivana Azeljkovića iz Banjaluke, kojim se na ime sprovođenja sudskog izvršenja, zahtijeva prenos novčanih sredstava sa svih računa dužnika na namjenski račun izvršioca – saopšteno je iz Centralne banke BiH.

U prilogu imejl poruke nalazi se dio koji se odnosi na Centralnu banku BiH, a kojim se nalaže Centralnoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu.

Centralna banka BiH obavještava javnost da sadržaj teksta nema nikakve veze sa ovom bankom, niti njenim aktivnostima i upozorava da je riječ o poruci koja sadrži visokorizičan maliciozni kod, a trenutno se širi preko adrese office@adriadoo.com.

Nije isključena mogućnost da imejl istog ili sličnog sadržaja, u vidu priloga ili linka, u budućnosti bude distribuisan s drugih adresa.

 

Tagovi: