Mobilnim telefonom iz ćelije zvao sudiju i prijetio joj

Kriminalna grupa iz Lukavca predata je danas Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a za neke od njih sedam, biće zatražen pritvor. Na području Lukavca juče je uhapšeno šest osoba, a njima je rukovodio A. H. iz Lukavca koji se nalazi u pritvorskoj jedinici KPZ Tuzla.

- Postoje osnove sumnje da je pritvorenik KPZ Tuzla, A. H. iz Lukavca, organizovao grupu od više osoba sa područja opštine Lukavac, koja su izvršila veći broj krivičnih djela, čime je određenim osobama pričinjena znatna materijalna šteta - navode u MUP TK.

Uhapšen je i njihov organizator, koji je djelovao iza rešetaka, sumnjiče se za prevare, ali i oštećenje tuđe stvari i prijetnje.

Kako Faktor nezvanično saznaje A. H. je u pritvor dostavljen mobilni telefon, koji je on koristio da komunicira sa članovima svoje grupe.

Između ostalog, osumnjčen je da je posedovanje mobilnog telefona iskoristio da ubijedi druge pritvorenike kako im može srediti da budu pušteni iz pritvora. Potom su njegovi saučesnici kontaktirali članove porodica pritvorenika i od njih uzimali novac, kao protivuslugu za to što će im ishoditi puštanje iz pritvora.

A. H. je osumnjčen da je iz pritvora mobilnim telefonom zvao i sutkinju koja mu je odredila pritvor i prijetio joj, a svojim saučesnicima naredio je da joj oštete automobil, što su neki od njih i učinili.

(Faktor.ba)

Tagovi: