Mališani u Boriku dobili još dva nova igrališta

U naselju Borik, u ulicama Knežopoljska i Rade Vranješević, otvorena su dva novoizgrađena dječija igrališta, koja su mališanima ovog naselja poklonile kompanije ''Aragosta Invest'', ''Hidrokop'', ''Malbašić kompani'' i ''Gradip''.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je zajedno sa predstavnicima ovih kompanija, otvorio igrališta kazao je da se otvaranjem ovih igrališta završava ovogodišnja sezona gradnje dječijih igrališta u Banjoj Luci.
-Sa ovim danas, to je ukupno 12 izgrađenih dječijih igrališta u akciji Grada i društveno odgovornih kompanija. Akciju nastavljamo naredne godine, jer imamo još tri zaključena ugovora za gradnju igrališta, a sa šest kompanija pregovaramo za učešće u akciji. Danas upućujemo zahvalnost za svih 19 kompanija koje su podržale našu akciju – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je naglasio, ovo je jedna od najpozitivnijih akcija u ovoj godini, najbolje doživljena i pozdravljena od strane građana.

Podsjetio je da Grad svim zainteresovanim donatorima nudi zemljište za gradnju igrališta i rješava potrebnu dokumentaciju, a donatori biraju lokaciju.


-Razgovaramo o lokacijama na Starčevici, Laušu, Lazarevu i još nekim prigradskim naseljima – zaključio je on.

U ime četiri kompanije – donatora danas otvorenih igrališta, obratio se predstavnik kompanije „Aragosta Invest“ Vedran Jarić koji je rekao da su rado podržali idjeu gradonačelnika Radojičića, udružili snage i sagradili dva igrališta za mališane u Boriku.
-Siguran sam da ima još firmi koje mogu da urade ovo što smo i mi, jer budućnost je na mališanima – nagalasio je Jarić i dodao da je vrijednost oba igrališta oko 100.000 KM.

(banjaluka.rs.ba)

 

 

Tagovi: