Zbog akciza se zavrću ruke i šalju pozivi na domaće kolače

Ovo je situacija da se pod svaku cijenu, na silu, želi progurati zakon o akcizama, zavrću se ruke, obilaze poslanici, zovu na večere i na kolače od strane šefa Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemarka i ostalih međunarodnih predstavnika, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

On je podsjetio da je u pitanju zakon koji je već tri-četiri puta pao u parlamentarnoj proceduri, jer nije bilo većine u Predstavničkom domu. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas treba da završi u oktobru započetu 53. sjednicu, nakon čega je planiran početak nove sjednice, na kojoj će se naći i zahtjev za razmatranje po hitnom postupku seta zakona o akcizama.

"Vigemark mene nije zvao na kolače jer zna naš stav. Da li je kolačima nekoga omekšao to ćemo vidjeti u četvrtak ili petak. Sporna je čitava procedura. Mi smo u preddemokratskom društvu gdje se ne poštuju procedure i gdje oni koji imaju većinu ruku smatraju da su iznad zakona i poslovnika. To je inače slika našeg političkog mentaliteta. Oni koji imaju vlast misle da mogu sve. Demokratija je poštovanje procedura koji obezbjeđuju i ostalima, i opoziciji, da učestvuju u vlasti", izjavio je Bosić.
Mladen Bosić je otkrio da je bio sa opozicionim poslanicima koji su "pozvani na domaće kolače kod Vigemarka".
"To nije tajna. Vigemark otvoreno i na sve načine lobira", izjavio je Bosić za N1.
Juče je bila burna sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma. Za povećanje putarnina glasali su članovi iz SDA, HDZ, SNSD i SBB. U SDS, DF, SDP i Nezavisnom bloku smatraju da su ovime prekršeni Poslovnik i Ustav BiH.
N1

Tagovi: