Borik dobio robot kulu za igranje

U okviru akcije izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, danas je otvoreno  još jedno igralište, i to u ulici Branka Ćopića u naselju Aleja – Centar, a Borik bi sutra trebalo da dobije još dva nova mjesta za dječiju igru.

„Ovo je danas deseto otvoreno igralište i do sada je kroz donacije u opremi i radovima u akciji obezbijeđeno više od 700.000 KM. Najvažnije je da smo dobili zadovoljne roditelje i djecu, odnosno mnogo zadovoljnih Banjalučana izgrađenim igralištima“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Donator igrališta je "Kroacija osiguranje", a direktor ove kompanije za BiH, Ivan Luburić, i direktor poslovne jednice ove komapnije u Banjaluci, Vladimir Žganjec, uručili su donaciju u opremi Centru za predškolsko vaspitanje i obarzovanje Banjaluka.

Na dječijem igralištu postavljeno je nekoliko savremenih rekvizita za igru, kao što su multifunkcionalna kula robot, klackalica, ljuljaška i njihalica. Kompletno igralište izgrađeno je po najsavremenijim svjetskim standardima i u skladu sa propisima o bezbjednosti djece i korisinika. Ispod svake sprave je postavljena antistres gumena podloga, a igralište je namijenjeno za djecu uzrasta od tri do 12 godina. Osim rekvizita za igru, postavljene su i klupe i kante za otpatke.

Procijenjena vrijednost igrališta iznosi oko 35 hiljada KM. 

Tagovi: