Zavod ''Miroslav Zotović'': Djeca glumom i pjesmom dočekala Nikoljdan

Patuljke Dobricu i Ljutka, ali i mnoge druge likove iz omiljenih bajki, juče su vjerno dočarali mališani koji se rehabilituju u Zavodu „Dr Miroslav Zotović“, a njihov trud i glumačko umijeće nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Oni su brojnim gostima upriličili priredbu povodom nikoljdanskih praznika, a riječ je o tradicionalnoj manifestaciji. U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ kažu da je priprema nikoljdanske priredbe dio rehabilitacionog procesa, a cilj je da djeci bude omogućeno da kroz igru, daju svoj maksimum i nauče da savladaju poteškoće koje imaju.

"Glumim Ljutka iz predstave „Snježana i sedam patuljaka“, i nije mi bilo naporno da vježbam za predstavu. Brzo smo sve naučili", poručuje osmogodišnja Anastasija Pljevaljčić i dodala da glumi u dvije predstave.

Sva djeca su učestvovala u skladu sa svojim mogućnostima, a presrećni su što su se baš oni našli u tim ulogama.

"Srećan sam šta sam učestvovao u priredbi, već dugo se pripremamo za Nikoljdan, i drago mi je što je baš meni pripala uloga Dobrica", rekao je Marinko Kasapović.

Predstava je oduševila i ministarku porodice, omladine i sporta RS Jasminu Davidović, koja je malim „glumcima“ uručila prigodne poklone.

"Vrijeme je nikoljdanskih i novogodišnjih praznika, i to je vrijeme darivanja, posjeta i lijepih želja. Došla sam da mališanima u Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ poželim brzo ozdravljenje i redovno školovanje kada se vrate kući", rekla je Jasmina Davidović.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ Tanja Mandić-Đokić je istakla da im je velika čast što su bili domaćini brojnim gostima.

"Želimo djeci da omogućimo da rastu sa osmijehom, da uslovi u kojima se liječe budu što bolji. U Zavodu se vodi računa i o najmanjoj sitnici, tako da svaki dan prođe prosječno 150 djece kroz stacionarno, ambulantu ili kroz dnevnu bolnicu", poručuje Mandić-Đokić i dodala da dnevno u ovom zavodu neku od dijagnostičkih i terapijskih usluga dobija od 1.250 do 1.300 odraslih pacijenata iz RS.

Ponosne vaspitačice

Veliku podršku djeci koja su se potrudila da priredba bude što uspješnija, pružile su njihove vaspitačice. Poslije priredbe one su istakle da su ponosne na to sa koliko energije djeca pristupaju samoj igri i pjesmi.

"Veliko nam je zadovoljstvo da tradicionalno pripremamo priredbu s djecom koja borave i liječe se u našem zavodu. Sva djeca su učestvovala aktivno, u podjeli uloga. Na nama kao vaspitačima je da im pomognemo kada su uloge u pitanju te zajedničkim radom i dopunjavanjem dođemo do cilja", ističe vaspitačica Renata Panić.

Glas Srpske

Tagovi: