Dva mladića upala u Miljacku i gubi im se svaki trag

Dva mlađa muškarca upala su u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta i za njima se još traga, saopšteno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Sarajevskog kantona.

Dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu noćas u 2.28 časova od Policijske stanice Novo Sarajevo.

"Kantonalni operativni centar Civilne zaštite odmah je obavijestio direktora Uprave Civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice sa jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spašavanje na vodi, te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo", navodi se u saopštenju.

Faktor.ba piše da je u rijeku upao A.M. (28), koji se bavi ugostiteljstvom i drži jedan od kafića na Ilidži. Za njim je u Miljacku skočio konobar I. F. (24) i od tada se obojici gubi trag.

Iz GSS Sarajevo je saopšteno da ekipe pretražuju rijeku nizvodno. Na terenu je tim za spasavanje na vodi i pod vodom. Vodostaj Miljacke je povećan proteklih dana zbog naglog topljenja snijega.

Faktor.ba

Tagovi: