Vjetar zaustavio saobraćaj prema Kneževu

Na regionalnom putu Banjaluka-Kneževo saobraćaj je obustavljen zbog više stabala koja su se ispriječila na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Policijska stanica kneževo o zastoju je ovabiještena oko 7.35 časova.

Goran Borojević, načelnik opštine Kneževo, kazao je da su uspjeli osposobiti jednu traku, ali da svaki trenutak prijeti opasnost od pada novih stabla.

"Uspjeli smo osposobiti jednu traku, ali je rizik prolaziti tom dionicom, kontole su na ulazu i izlazu, koje upozoravaju putnike na moguću opasnost", kazao je Borojević.

 

U regijama Banjaluka, Bihać i Tuzla danas se očekuju udari vjetra od 60 do 90 kilometara na čas, koji na planinskim predjelima stvaraju smetove snijega. ž

Protekle noći vjetar je čupao drveće na području grada, a sljedeće fotografije snimljene su u Boriku i Starčevici.

U Republici Srpskoj u narednih pet dana očekuju se česte promjene vremena, sa smjenom kiše i sunčanih perioda, te temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine, kažu u Hidrometeorološkom zavodu RS.

"Zbog naglog porasta temperature i jakog južnog vjetra snježni pokrivač će se brzo topiti. Najviša dnevna temperatura vazduha danas biće od šest stepeni na jugoistoku do 16 stepeni Celzijusovih na sjeveru i zapadu", rekao je dežurni meteorolog Igor Kovačić

 

Tagovi: