FK Borac: Iskoristiti umor Širokog Brijega

Zavjesu na jesenji dio BHT Premijer lige BiH fudbaleri Borca spustiće derbi mečom 18. kola protiv Širokog Brijega u nedjelju od 13 časova. Na premijeri ovog kola GOŠK je kod kuće u petak rezultatom 2:0 savladao Slobodu.

Banjalučani i pored nešto lošijih rezultata ne odustaju od borbe za Ligu za prvaka, dok se Široki Brijeg bori za titulu prvaka sa Zrinjskim i Željezničarom.

"Želimo pobjedu kojom bismo se ponovo uključili u borbu za Ligu za prvaka. Široki je u posljednjih sedam dana odigrao tri teške utakmice sa Željezničarom i sigurno je da neće biti sto odsto u ritmu. Najavili su da žele pobjedu, a isto želimo i mi i nadam se da ćemo svi zajedno slaviti poslije utakmice", rekao je Igor Janković, vršilac dužnosti trenera Banjalučana.

Borac u posljednja četiri meča u prvenstvu ne zna za pobjedu, dok je u istoj seriji i Široki, ako se računaju i Kup mečevi. Hercegovci su vezali tri poraza od Željezničara (dva u četvrtfinalu Kupa BiH).

"Psihološki su ispražnjeni i teško je oporaviti ekipu za dva dana poslije tolikih napora. U rosteru imaju 15-16 kvalitetnih igrača i moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Okrenuti smo sami sebi i ukoliko na teren prenesemo sve ono što smo radili na treninzima, neće biti problema", kazao je Janković.

Osim pet precrtanih igrača (Boris Raspudić, Borislav Erić, Bojan Puzigaća, Miloš Đorđević i Ivan Delić) i povrijeđenog Siniše Dujakovića, svi fudbaleri su na raspolaganju šefu struke.

"Fokusirani smo na utakmicu sa Širokim Brijegom. Upravni odbor je odlučio da im se zahvali na saradnji. U fudbalu je tako, danas jesi, sutra nisi. Ne bih se mnogo doticao te teme, jer je puno pisano protekih dana i ne bih da gubimo energiju u tom smjeru", izjavio je Janković, koji je istakao da je potpisan prvi profesionalni ugovor sa golmanom Nemanjom Trkuljom i to na dvije godine.

I sam Trkulja smatra da bi Borac mogao da iskoristi umor trećeplasirane ekipe u prvenstvu.

"Široki je kvalitetna ekipa, ali su dueli sa Željezničarom sigurno ostavili trag na njima. Vjerujem da to možemo da iskoristimo. Očekuje nas igra na teškom terenu, ali vjerujem da možemo ostvariti pobjedu koja će nam sigurno donijeti puno toga na proljeće", jasan je mladi golman tima sa Gradskog stadiona.

O treneru kasnije

Dragan Jović je i dalje prvi pik za trenera Borca u nastavku sezone, a sve će biti poznato nakon što se završi jesenji dio BHT Premijer lige BiH.

"Želimo da završimo ovaj dio sezone pobjedom. Razgovaramo s potencijalnim trenerima, obavljen je razgovor i s Jovićem, a da li će nam se ostvariti želja znaćemo u narednih nekoliko dana", rekao je Igor Janković, vršilac dužnost i trenera FK Borac.

(NEZAVISNE)

Tagovi: