Tešanović: Moramo spasiti Borac

Ženski rukometni klub Borac bi 15. decembra trebalo da dobije predsjednika, a kandidat za tu odgovornu funkciju je Nada Tešanović, koja je i ranije vodila ''osice''.

Višestruki bh. šampion je u teškoj situaciji i bez uprave već duže vrijeme i praktično je bio blizu gašenja, ali vanredna sjednica Izborne skupštine kluba trebalo bi da otvori put ka napretku.

"Moramo spasiti Borac. Sramota je da Banjaluka nema nijedan ženski rukometni klub poslije tolike tradicije i toliko uspjeha. Povrtak kluba tamo gdje pripada neće biti lagan i brz, ali ukoliko budem izabrana za predsjednika, sa saradnicima ću raditi sve što mogu kako bi Borac ponovo bio uspješan", rekla je Tešanovićeva, koja je, zasad, jedini kandidat za predsjednika banjalučkog kluba.

Tešanovićeva je bila šest godina na čelu Borca, koji je u tom periodu osvojio šest titula prvaka BiH. "Osice" mogu da se pohvale i da su šest puta osvajale Kup BiH i brojnim trofejima s međunarodnih turnira, ali posljednjih godina klub bilježi lošije rezultate, a i, kako je prethodna uprava isticala, finansije su ga mučile.

Rukometašice Borca su 2015. ispale iz Premijer lige BiH u Prvu ligu Republike Srpske, a ove sezone, nakon jesenjeg dijela takmičenja, zauzimaju sedmo mjesto na tabeli (od deset ekipa) sa skorom od četiri pobjede i pet poraza.

(NEZAVISNE)

Tagovi: