NDP: Laskavo priznanje za uništenje sporta u Banjaluci

Okićeni titulom ''Evropski grad sporta'', naši se ''titulari'' vraćaju u svom poltronskom stilu bacajući jeftinu demagogiju građanima u oči i kiteći se ''laskavim priznanjem'' za uništenje sporta u gradu na Vrbasu, reaguju u NDP-u na informaciju da je Banjaluka proglašena za Evropski grad sporta 2018. godine.

“Od nekadašnjeg grada sporta, kulture i industrije iz sedmdesetih i osamdesetih, Banjaluka je još jedino ostala grad na Vrbasu, to joj još niste uspjeli oduzeti, a ne sumnjamo da i to niste u stanju. Grad u koji vi donoste ”laskavu titulu” ima trećerazrednu sportsku dvoranu, u kojoj odavno ne igraju ni regionalni, a kamoli evropski klubovi. Simbol ovog grada, Fudbalski klub ”Borac” igra na stadionu kakvog bi se postidjelo malo bogatije selo u Bavarskoj, a i njegove utakmice sve rjeđe gledamo”, kaže se u saopštenju NDP-a.

Kada već ne možemo gledati Borac protiv Mege, Zadra ili Olimpije, kada ne možemo gledati Borac koji je bar konkurentan za treće ili četvrto mjesto, kad naša djeca ne mogu besplatno trenirati svoj omiljeni sport, nama ova vaša izmišljena i lažna lenta ne treba. Slobodno je odnesite neka visi u Aleksandrovcu i Krupi, tamo i priliči, kažu u NDP-u.

“Ovaj grad je osamdesetih imao šest olimpijskih zlata i prvaka Evrope, a šta to imamo danas? Oronuli infrastrukturu i neumjesne pozere koji nas brukaju i ponižavaju po svijetu?

Današnja Banjaluka, na čiji aerodrom slete 2-3 aviona sedmično i to isključivo iz Beograda, treba da prihvati ovakav jedan ‘teret’ koji nam nosite iz Evrope. Mi grad sporta, na žalost, nismo odavno i svaki čestiti građanin postidjeće se tog vašeg ‘laskavog priznanja'”, ističu u NDP-u.

(ATV)

Tagovi: