Borac nije zatvorio vrata Raspudiću

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke obratio se sopštenjem povodom, kako su naveli, ''slučaja Boris Rapudić''.

U proteklih nekoliko dana u medijima i gradu se dosta priča o objavljenoj klupskoj transfer-listi, na kojoj se našlo ime trenutnog kapitena Borca Borisa Raspudića.

"S obzirom da je cjelokupna situacija u velikoj mjeri pogrešno interpretirana, smatramo da smo dužni da razjasnimo sve postojeće nedoumice. Prije svega, fudbalska javnost u Banjaluci treba da zna da nam je svima žao zbog novonastale situacije oko Borisa Raspudića. Niko ne treba da nam naglašava o kakvom se fudbaleru i čovjeku radi i izuzetno cijenimo sve što je Boris Raspudić učinio za Borac, 'ginući' na zelenom terenu dugi niz godina", navodi se u saopštenju.

Iz Borca se napominje da su u protekla dva dana pojedini članovi klupskog rukovodstva zvali su Borisa Raspudića nekoliko puta i nudili mu posao u klubu.

"Raspudić je ponudu odbio, uz napomenu da želi još da igra te da ima određene ponude klubova iz Premijer lige BiH i Prve lige Republike Srpske, ali da postoji mogućnost da nakon igračke karijere dođe do dogovora po tom pitanju. Što se Fudbalskog kluba Borac tiče, naša ponuda za posao u klubu uvijek će biti na snazi. Dalje, u medijima se pojavila informacija da je Raspudiću zabranjeno da igra u posljednjem kolu na utakmici protiv Širokog Brijega. Raspudiću je, isto tako, juče i prekjuče ponuđeno da nastupi i na dostojan način se oprosti od navijača Borca, ali je ta ponuda takođe odbijena, uz Raspudićeve riječi da 'ne želi da pogazi svoje riječi koje je izrekao, kao ni samog sebe'", ističe se u saopštenju kluba.

Zaključuje se da Borisu Raspudiću nisu niti će ikad biti zatvorena vrata na Gradskom stadionu".

Tagovi: