Planule ulaznice za ''Ratove zvijezda''

Film ''Ratovi zvijezda: Posljednji džedaj'' stiže 13. decembra u banjalučki ''Sinepleks Palas'', a ljubitelji ove svemirske sage već su se naoružali ulaznicama za prvu projekciju.

- U rekordnom roku rasprodali smo pola sale za pretpremijerno prikazivanje 13. decembra. Premijera će biti dan kasnije, a nema sumnje da naša publika voli „Ratove zvijezda“, zaista vlada veliko interesovanje za ovaj film - kaže portparol „Sinepleksa Palas“ Marina Popović.

Reditelj filma Rajan Džonson ranije je na „Tviteru“ zahvalio ljubiteljima na strpljenju, dodajući da je „baš ponosan“ na film.

Ostvarenje u njegovoj režiji prati događaje nakon uspješnog „Sila se budi“ iz decembra 2015.

U filmu igraju Mark Hamil, Keri Fišer, Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Lupita Njongo, Endi Serkis, Domnal Glison, Entoni Danijels, Gvendolin Kristi, Keli Mari Tran, Lora Dern i Benisio del Toro. Rajan Džonson je i scenarista, a producenti su Ketlin Kenedi i Rem Bergman. Džej-Džej Abrams, Tom Karnovski i Džejson Makgalin su izvršni producenti.

Film je posljednje ostvarenje pokojne Keri Fišer, princeze/komandanta Leje, koja je umrla u decembru prošle godine.

Inače, Džonson je potvrdio priče da je Luk Skajvoker zapravo „posljednji džedaj“ iz naslova predstojećeg filma popularne franšize.

Na kraju sedmog dijela fanovi su imali priliku da vide Luka kako dočekuje Rej, i koji se izopštio iz društva nakon propalog pokušaja da ponovo izgradi red džedaja (Kajl Ren se okrenuo mračnoj strani, uništio hram i ubio sve učenike).

- Luk Skajvoker je, trenutno, posljednji džedaj. Uvijek postoji prostor za manevrisanje u filmovima, ali je u ovoj priči sada tako - istakao je Džonson za „Njujork tajms“ i dodao da su „srce“ osmog filma Rej i Luk.

Džonsonov izbor riječi - „trenutno“ je Luk posljednji džedaj - ostavlja mogućnost da se džedaji vrate, vjerovatno u vidu Rej koja je uspjela da barata svjetlosnim mačem koji je pripadao Luku i njegovom ocu prije njega.

Fanovi se nadaju i da će u novom filmu dobiti odgovor na pitanje ko su Rejini roditelji.

(Glas Srpske)

Tagovi: