Raspudić želi oproštaj od Borca na meču protiv Širokog

Boris Raspudić, dugogodišnji kapiten Borca, najavio je oproštaj od navijača banjalučkog kluba, ali još nije poznato da li će se on naći u sastavu u poslednjem ovosezonskom meču.

Prema informacijama kojima rapolaže “Euroblic”, Uprava kluba zahvalila se Borisu Raspudiću, koji je čak pismenim putem oslobođen svih obaveza do isteka ugovora, a to se odnosi i na treninge i na utakmice. Već je očigledno da neće biti u sastavu protiv Širokog Brijega.

U seniorskoj konkurenciji Raspudić je u tri navrata nosio dres Borca i želio je da se od najdražeg dresa oprosti na dostojanstven način.

„To je istina. Imam želju da se na svoj način oprostim od navijača; toliko vremena sam proveo u Borcu, a ovo je moja posljednja utakmica u ovom klubu. Meni je praktično zabranjeno da treniram, rečeno mi je da sam oslobođen sviih obaveza i utakmica, što sam dobio i napismeno, a na moje pitanje mogu li da treniram, direktor Dejan Lukendić odgovorio mi je da to nije potrebno. Moja želja je bila da se protiv Širokog oprostim od navijača, a s obzirom na sva dešavanja ne znam da li će se to dogoditi. To je stvar uprave i ja apsolutno ne želim niti da se miješam niti da utičem na njihove odluke. Ja sam pokazao koliko volim Borac“, rekao je kapiten Boris Raspudić.

Dejan Lukendić je potvrdio da zna za želju Borisa Raspudića, ali je dodao da je na upravi kluba da odluči kako će se postaviti prema ovom fudbaleru.

Borisu Raspudiću sam ponudio da radi u omladinskoj školi, da se obrazuje za trenerski posao. Međutim, on je rekao da nije sigurno da završava karijeru i smatra da može još da igra. O njegovoj želji ne odlučujem ja, prenio sam njegove stavove upravi kluba tako da je odluka na njima. Ono što mogu reći je da smo mi spremni da, s obzirom na zasluge Borisa Raspudića, organizujemo utakmicu protiv renomiranog protivnika, onako kako se to i radi kada se igrači opraštaju od fudbala“, rekao je direktor Borca.

On je potvrdio da će Borac sa pojedinim igračima prekinuti saradnju i da se o tome razgovara.

„Pojedini igrači jednostavno nisu zadovoljili. Neki ugovori su izuzetno visoki i sa pojedinim igračima se razgovara o nastavku ili prekidu saradnje“, rekao je Lukendić.

EuroBlic

Tagovi: