Porodici Lalović potrebna pomoć

U Istočnom Sarajevu u toku je akcija pomoći porodici Lalović, koja živi u teškim uslovima. Počela je zamjena krova koji je bio u jako lošem stanju, a mijenja se i stolarija. Akciju provodi Crveni krst Istočna Ilidža.

Porodičnoj kući Predraga Lalovića iz Istočnog Sarajeva adaptacija je bila prijeko potrebna. Dotrajao krov bio je najveći problem pa se upravo od njega i krenulo. Pomoć je stigla sa nekoliko strana a sve Sve aktivnost koordiniše opštinska organizacija Crvenog krsta.

– Nadam se da će privrednici sa područja dvije opštine se uključiti i pomoći akciju, kako bi spasili ovu porodicu od zime koja nam dolazi – rekao je sekretar OO CK Istočna Ilidža Ranko Skakavac.

– Nadam se da će radovi brzo biti završeni i da ćemo prije velike zime uspjeti završiti krov. Kasnije ćemo raditi in a ostalom. Objekat je pun vlage i to su zaista teški životni uslovi – istakao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Predrag je teško bolestan pa nemaju mogućnost da sami obezbijede sredstva sa sanaciju kuće. Iz tog razloga je pokrenuta akcija, kako bi tročlana porodica dobila bolje uslove života. Inicijator akcije je Mladen Tomanić.

– Ja se samo u ime porodice Lalović zahvaljujem svim ovim ljudima na pomoći. Hvala vam još jednom – dodao je Mladen Tomanić.

Da je solidarnost u ovoj sredini itekako prisutna govori i podatak da firma “Zidar”, sve radove izvodi besplatno. Takođe, već stiže pomoć i od preduzeća i pojedinaca iz Istočnog Sarajeva, kako bi akcija sanacije cijele kuće bila što prije završena.

(ELTA TV)

Tagovi: