Kako saznati da li vas je neko blokirao na Facebooku

Izbrisati ili blokirati Facebook prijatelja je jednostavno, ali ono što je zapravo otežano jeste na koji način saznati da li vas je neko uklonio iz liste prijatelja ili blokirao.

Osim toga, nije lijep osjećaj saznati da vas je neko “istjerao” iz digitalnog svijeta.

Stalno skeniranje liste vaših prijatelja oduzeće vam mnogo vremena te je zbog toga pred vama jedan mali detektivski posao. Na kraju krajeva, ne mora značiti da vas je neko blokirao iz ličnih razloga, možda je jednostavno deaktivirao ili izbrisao svoj Facebook nalog.

Ako ste primijetili da se neki ljudi više ne pojavljuju na vašoj listi prijatelja, onda je vrijeme da počnete “dublje kopati”.

Vaš prvi korak treba biti provjera Messengera. Potražite navedenu osobu u porukama i ako vas nije blokirala, pojavit će se njeno ime i slika među ostalim prijateljima. Ukoliko vas je neko blokirao ili vi njega, onemogućeno vam je dopisivanje na Facebook chatu. Međutim, čak i ako se ime te osobe ne pojavljuje na Messengeru kada ga pretražujete, to i dalje ne znači da ste blokirani.

Možda je ta osoba izbrisala Facebook profil, a to možete saznati nakon što prelistate stare poruke i naiđete na “sivi profil” koji je označen samo kao Facebook korisnik. Možete saznati kome su ti profili pripadali klikom na sive ikone.

Facebook je uradio dobar posao kada je riječ o zaštiti identiteta “blokatora” prijatelja. Ukoliko nečiji profil ne možete pronaći pretraživanjem ili ga dodati kao prijatelja, to znači da ste blokirani ili da je taj neko izbrisao svoj Facebook profil.

Najbolje je da zamolite zajedničke prijatelje, ako imaju pristup profilu navedene osobe, da uporede svoje rezultate pretraživanja s vašim.

(Klix.ba)

Tagovi: