Šesto prelijetanje Snježane Martić: Iz DNS-a u Ujedinjenu Srpsku

Snježana Martić, donedavna članica banjalučkog Gradskog odbora DNS-a pristupila je nedavno Ujedinjenoj Srpskoj Nenada Stevandića.

Aktuelna savjetnica generalnog direktora Pošta Srpske, prenosi ovaj portal, informaciju o prelasku u Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića objelodanila je na skupu koji je ova partija organizovala u hotelu „Bosna“, povodom druge godišnjice od osnivanja.

Međutim, njen prelazak u Stevandićevu partiju za dobre poznavaoce političkih prilika u gradu na Vrbasu predstavlja svjojevrsno iznenađenje, pošto je Martićeva slovila za vjernog sljedbenika Budimira Balabana, koji je, poslije izlaska iz DNS-a, oformio odbornički klub „Sloboda“ u banjalučkom parlamentu.

Jesam, postala sam član Ujedinjene Srpske. Međutim, u ‘Slobodi’ nisam nikada ni bila, u Ujedinjenu Srpsku prelazim iz DNS-a, čiji sam član bila od 2011. godine. Razlog zašto sam napustila DNS jeste taj što sam bila nezadovoljna svojim statusom i zbog toga što u okviru Ujedinjene Srpske mogu mnogo više da pružim”, rekla je Martićeva za SrpskaCafe.

Interesantno, Martićevoj će, kako tvrdi odlično obavješteni izvor portala SrpskaCafe, Ujedinjena Srpska biti čak šesta partija čiji će član postati. Prije DNS-a i Ujedinjene Srpske, Martićeva je imala partijsku knjižicu SDS-a, SP-a, SRS RS-a i SNSD-a.

Političku karijeru počela je u SDS-u, u vremenu kada je bila profesor u srednjoj školi u Kotor Varošu. Ova partija je i zaslužna što je 1994. godine prešla u Pošte Srpske. Za vrijeme socijalista, kojima se pridružila, Martićeva dolazi na čelo Službe za transport, a novu partijsku knjižicu, i to Srpske radikalne stranke, preuzima kad na vlast u Poštama dolaze radikali. U tom periodu dobija poziciju savjetnika i šefa kabineta generalnog direktora Pošta”, ističe izvor SrpskaCafe-a.

Dolaskom Jasminke Krivokuće za generalnog direktora ovog preduzeća, koja je kadar SNSD-a i Martićeva postaje kadar ove partije. U tom periodu dolazi na poziciju izvršnog direktora za poštanski saobraćaj, faktički drugog čovjeka Pošta.

“Od 2011. godine, Martićeva kreće sa strategijom za obezbjeđenje pozicije generalnog direktora Pošta, pa se, time motivisana, učlanjuje u DNS, pošto se kadar te partije u to vrijeme nalazio na čelu resornog Ministarstva saobraćaja”, navode izvori portala Srpskacafe.

SrpskaCafe

Tagovi: